Loopbaan

Banner "Loopbaan"
Banner: Wilma (Peris)

Park Si Hoo is zijn carrière in het theater begonnen in 1997 onder zijn eigen naam
Park Pyeong Ho. Hij hing posters op, deelde flyers uit en verscheen als figurant of gedurende korte tijd op het toneel. Dit heeft geleid tot zijn debuut in het stuk “The twelve Nyang Life”. Tegelijkertijd werkte hij als een model voor ondergoed, voordat hij gekozen werd voor een klein gedeelte in de afleveringen 1 en 2 van de tv serie “Delightful Girl Choon Hyang” van 2005.

Park Si Hoo in "Delightful Girl Choon Hyang"
Park Si Hoo in “Delightful Girl Choon Hyang”

 Onder zijn toneelnaam Park Si Hoo schitterde hij in bijrollen in de MBC tv series “Let’s Get Married” en “Which Star Are You From?”. Park Si Hoo kreeg meer erkenning met “How To Meet A Perfect Neighbor” in 2007 en won de “New Star Award” tijdens de SBS Drama Awards dat jaar. Hij kreeg hoger gewaardeerde rollen in de actie/avonturier serie “Iljimae” en het weekend drama “Family Honor” in 2008. Zijn rol in “Family Honor” was zijn eerste hoofdrol.

Park Si Hoo als Lee Kang Suk
Park Si Hoo als Lee Kang Suk (Family Honor)

 De doorbraak kwam in 2010 als de mysterieuze advocaat Seo In Woo in “Prosecutor Princess“.
Park Si Hoo steeg in faam en de term “Seo Byun syndroom” werd bedacht door zijn groeiende fanbase. Park Si Hoo was zo populair door zijn optreden in “Queen of Reversals“, dat toen de serie werd uitgebreid met extra afleveringen scenarioschrijver Park Ji Eun het script herschreef, zodat Park Si Hoo’s karakter, chaebol zakenman Goo Yong Shik, zou eindigen met de heldin. Later won hij een “Excellence Award” voor “Queen of Reversals” tijdens de MBC Drama Awards.

Park Si Hoo als Goo Yong Shik
Park Si Hoo als Goo Yong Shik (Queen of Reversals)

Park Si Hoo continueerde zijn success in 2011 met het historische drama uit de Joseon periode “The Princess’ Man“. Hij won de “Top Excellence Award” tijdens de KBS Drama Awards voor zijn uitbeelding van een man die heen en weer geslingerd werd tussen gevoelens van wraak en liefde voor de dochter van zijn vijand. Fan meetings in Aziatische landen zoals Japan en China consolideerden zijn status als Hallyu Star.

Park Si Hoo als Kim Seung Yoo
Park Si Hoo als Kim Seung Yoo (The Princess’ Man)

In 2012 speelde Park Si Hoo zijn eerste hoofdrol op het witte doek als een seriemoordenaar die een bestseller auteur werd in de film “Confession of Murder“. Na de opname van de
80-minuten durende muziekvideo “Boy” in Thailand keerde hij later dat jaar terug op TV in het romantische drama “Cheongdam-dong Alice“.

Park Si Hoo als Lee Doo Seok
Park Si Hoo als Lee Doo Seok (Confession of Murder)

Na een lange stilte sloeg Park Si Hoo in 2014 het aanbod voor de hoofdrol in de KBS serie “Golden Cross” af vanwege zijn strakke schema. Aan het eind van 2013 en begin 2014 waren de opnamen voor de Chinese film “Scent” in Shanghai (China) en Busan (Zuid-Korea) geregisseerd door Jessey Tsang Tsui-Shan. De film ging op 15 augustus 2014 in première in China. Japan volgde in de vroege zomer van 2015.

Park Si Hoo als Kang In Joon
Park Si Hoo als Kang In Joon (Scent)

In november 2013 en januari 2014 hield Park Si Hoo een fototentoonstelling in respectievelijk Tokio en Osaka in Japan getiteld “The Man Who Was There“, die een groot succes waren.

Banner Expositie "The Man Who Was There"
Banner Expositie “The Man Who Was There”

Park Si Hoo zal vermoedelijk in de eerste helft van 2017 in Zuid-Korea terugkeren op het witte doek in de melodrama film “After Love” met actrice Yoon Eun Hye. Deze film is een gezamenlijk project van Japan, China en Zuid-Korea en zal tegelijkertijd in deze landen in première gaan.

Park Si Hoo als Kim Sung Joon
Park Si Hoo als Kim Sung Joon (After Love)


Bron informatie: Wikipedia
Bron foto’s: Divers