Gelukkig Chuseok 2018

Gelukkig Chuseok 2018

Maandag 24 september was het Chuseok in Korea. De Chuseok vakantie bestaat normaal uit drie dagen: de dag ervoor – de dag zelf – de dag erna. Dit jaar is woensdag 26 september een extra vakantiedag, omdat de eerste dag op een zondag viel. Chuseok is gebaseerd op de maankalender en valt daardoor elk jaar op een  andere dag.

Voor de Koreanen is Chuseok één van de grootste en belangrijkste feesten. Het wordt ook wel het Midden Herfst Festival genoemd. De oogsten zijn binnen en dit moet gevierd worden.

Tijdens Chuseok reizen veel Koreanen naar hun geboorteplaats en bezoeken hun familie. Tijdens Chuseok zelf houdt de familie in de ochtend eerst een herdenkingsdienst ter ere van hun voorouders en genieten daarna gezamenlijk van heerlijk voedsel. Ook is het traditie om de graven van overledenen te bezoeken, het onkruid te wieden en uit respect een korte herdenkingsceremonie te houden.

Samen met familie en vrienden vieren ze dan Chuseok door allerlei activiteiten met elkaar te doen, zoals het spelen van traditionele spellen of kijken en luisteren naar traditionale muziek en dans. De onderstaande video is hier een voorbeeld van. 

Wij verzoeken u de YouTube cookies te accepteren om deze video te kunnen afspelen. Door deze cookies te accepteren, krijgt u toegang tot inhoud van YouTube, een dienst geleverd door een externe, derde partij.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

Als u dit bericht accepteert, zal uw keuze bewaard en de pagina herladen worden.

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Met dank aan: switch9175@youtube.com

Helaas kunnen Park Si Hoo en zijn collega’s dit jaar Chuseok niet vieren met familie en vrienden vanwege de filmopnames van “Lovely Horribly”. Niettemin, hoop ik dat ze ondanks het filmen wat tijd gevonden hebben om dit met elkaar te vieren!

GELUKKIG CHUSEOK!

Met dank aan: English Visit Korea

0
Laat anderen dit ook weten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.