Nieuwe Wetgeving Europese Unie

Nieuwe Wetgeving Europese Unie

Park Si Hoo als Choi Do Kyung (MGL)
Foto van: KBS Drama

Op 25 mei 2018 is in de Europese Unie, waar Nederland ook deel van uitmaakt, een nieuwe wet van kracht geworden, waarin de privacy van de burgers in alle lidstaten uniform geregeld is. Dit verplicht iedereen, ook blogeigenaren, die persoonlijke gegevens verzamelt of gebruik maakt van cookies aan bezoekers van de websites duidelijk uiteen te zetten waarom dit gebeurt en wat er verder mee gebeurt. Voorop staat dat er zorgvuldig omgegaan wordt met de privacy van iedere bezoeker.

Enige veranderingen zullen al zichtbaar geweest zijn. Bij het openen van de website verschijnt er nu een cookie bericht, dat verdwijnt bij verder gebruik van de website of door accepteren. Deze toestemming blijft een maand geldig en bewaard. Daarna wordt er opnieuw toestemming gevraagd.

Bij het achterlaten van een reactie staat er een melding van Akismet, dat ervoor zorgt dat de spam verminderd wordt.

Op het moment ben ik bezig met het opstellen van een privacyverklaring, die als een nieuwe pagina toegevoegd zal worden, zodra deze gereed is. Dit is echter nog niet zo simpel, maar ik wil naar mijn beste vermogen zo goed mogelijk voldoen aan de vereisten van deze nieuwe wet, General Data Protection Regulation (GDPR), en ieders privacy zo goed mogelijk waarborgen. Deze wet heet in Nederland overigens “Algemene Verordening Gegevensbescherming” (AVP).

Het treft dat Park Si Hoo op het moment stil is. Daardoor mis ik niet al te veel!

0
Laat anderen dit ook weten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.